Calexico live

Tuesday 27 November 2012Past concert

Calexico

Venue

Šubićeva ulica 2 10000 Zagreb, Croatia

Venue info and map

Share this event

Additional details

27.11.2012. Utorak
Veliki Pogon, 21h
Ulaznice: 130kn / na dan koncerta 150kn

CALEXICO (SAD)

Prošlo je više od 6 godina od posljednjeg zagrebačkog nastupa jednih od predvodnika americane čiji će novi album svjetlo dana ugledati početkom jeseni pa će se u sklopu promotivne europske turneje Calexico konačno vratiti u grad u kojem su obožavani.

Jezgru grupe Calexico čine multiinstrumentalisti Joey Burns i John Convertino, dvojac koji je svoju strast prema spaghetti western filmskoj glazbi Ennia Morriconnea, kao i prema jazzu pedesetih i šezdesetih, te surf rock i country glazbi, pretvorio u neke od najljepših glazbenih ostvarenja izniklih unutar američke glazbe u proteklih petnaestak godina. Iako su se njih dvojica upoznali i započeli suradnju još početkom devedesetih, dok je Convertino svirao u Giant Sand, a Burns s istima kao kontrabasist odradio jednu europsku tuneju, Calexico su svoj pravi život započeli tek nakon što su se njih dvojica razišli s Billom Elmom, osnivačem grupe Friends Of Dean Martinez, u kojoj su svirali od samih početaka, pa sve do te 1996. godine.

Od tad pa na ovamo sjajnim su nizom izdanja i jednako tako sjajnim koncertima steklih status jednih od najvećih zvijezda američke nezavisne scene, a da zavidan status uživaju i u ovoj zemlji dokazala je i dupkom puna dvorana Pauk u kojoj su odsvirali taj jedini zagrebački koncert.

Ograničen broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 130kn moći će se kupiti do 03.06. u Zagrebu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu i Tvornicin kulture. Poslije tog datuma cijena će im biti 150kn, a na ulazu će koštati 180kn.