Born Gold live

Saturday 09 February 2013Past concert

Born Gold

Venue

Norra Parkgatan 2 214 22 Malmö, Sweden

Venue info and map

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

Inget förköp.
Fri entré innan 21. Därefter 90 kr.
Ålder: 20 år

Born Gold är den kanadensiska pop-experimentalisten Cecil Frenas (tidigare Gobble Gobble) högenergiska, beat-drivna låtskrivarprojekt. Fångad i en ovanlig dialog mellan framtidslutande elektronisk musik och hårda ljud trollar Born Gold med stammande, urblåsta och hackade gitarriff, oberäkneliga, bubblande brutna synthackord, mousserande trummaskiner och skurar av bearbetad digitalt brus. Och hooks, massor av hooks.

Debutalbumet Little Sleepwalker som släpptes i slutet av oktober har grunden i en allätares beat-universum och plockar musikaliska signifikanter ur techno, kommersiell pop, garage, shoegaze, club rap och house. Resultate är en surrealistik och fänglsande resa som kräver återbesök.

Born Gold har gjort flera uppträdanden med sina nära vänner och musikaliska kollegor Grimes och Purity Rings. I live-kontexten förvandlas hans perkolerande pop till något som liknar en extatisk, surrealistisk och omskakande drömsekvens: bandmedlemmarna konfronterar publiken iklädda masker, smashar ihop spadar använder hockey hjälmar som percussion och drar igång en fest helt olik någon du varit med om förut.

David Bazan plays Pedro The Lion
Pedro the Lion beskrivs oftast som ett band, men i grunden är det David Bazan som varit kärnan bakom det hyllade indiepopprojektet. Han var frontfigur, låtskrivare, gitarrist, sångare och den drivande kraften. Dessutom stod han som ensam medlem till en början.

Bandet var aktivt 1994 till 2005 och lyckades bygga upp en dedikerad fanskara och sälja ett par hundratusen album till stor del baserat på Davids utomordentliga melodiska känsla och teologiskt tematiserade låtar. Styrkan har alltid legat i att David är en begåvad berättare, väver in liknelser av andlig konflikt, förortstristess och personlig kapitulation till magnetiska, välskrivna låtar.

DJ Rickard Nilsson (Svenska Musikklubben)