The Tallest Man On Earth live

Saturday 16 February 2013Past concert

The Tallest Man On Earth

Venue

Föreningsgatan 35 205 80 Malmö, Sweden

Venue info and map

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

Inget förköp.
325 kr + förköpsavgift. Biljetter köps via http://mso.se
Tid: På Konserthuset i Malmö. Gigstart ca 19.30. (Lör 16 Feb)
Ålder: 13 år

Debaser och FKP Scorpio presenterar Tallest Man On Earth på Konserthuset i Malmö.

The Tallest Man On Earth spelar i Malmö 16/2 i samband med hans första Sverigeturné! Efter tre utsålda spelningar i Göteborg och Stockholm i våras är det dags för The Tallest Man On Earth att ge sig ut och spela.

Mannen bakom The Tallest Man On Earth heter Kristian Mattsson och är en unik musikkonstnär. Hans karismatiska och fängslande passion tränger igenom varenda sekund han intar scenen. Som ingen annan kan han snida fram låtar, oftast endast bestående av sång och gitarr, som slår an en nerv och värmer upp det kyligaste hjärta.

Han har precis släppt sitt tredje album There’s No Leaving Now, en skiva som hyllats av fans, recensenter och hamnat högt upp på topplistan. Skivan når nya och på många sätt högre höjder när Kristian blandar in fler instrument. Men han gör det utan att förlora fingertoppskänslan för vad som verkligen behövs.

I april 2010 släpptes förra fullängdaren The Wild Hunt, det andra albumet från The Tallest Man On Earth, (albumet följdes även upp av en EP, Sometimes the Blues is Just a Passing Bird) och albumet gick rakt in i hjärtat på både kritiker och fans. Anslutningen av nya fans har varit stor och det starka bandet mellan Mattsson och hans publik har varit en hissnande syn.

Det finns ingen som kan göra musik som The Tallest Man on Earth, allting känns så genuint och äkta och jag blir än mer övertygad om att Kristian Matsson är det bästa som har kommit ur Sverige på väldigt, väldigt länge.”