Dinosaur Jr. live

Saturday 23 February 2013Past concert

Dinosaur Jr.

Venue

Karl Johans Torg 1 111 30 Stockholm, Sweden

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

305 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.
Ålder: 20 år

http://www.debaser.se/kalender/10238/

Det ligger något mytiskt över J Mascis, Lou Barlow och Murph. Lofi-kungarna från Amherst, Massachusetts lyckas ständigt förnya sig, utan att lämna sin uppvandrade stig. Det är stigen där ungdomen aldrig åldras, disten alltid ljuder och all musik låter bäst på högsta volym.

Aldrig någonsin har ett bands fans varit mer extatiska över en återförening än 2005 när Dinosaur Jr plockade upp och satte igång rundgången på nytt. Smöret var alltså inte sålt och pengarna låg säkert kvar i fickan i och med att Lou Barlow och J Mascis nu verkar vara goda vänner igen. Men lite nervöst var det ändå fram till de släppte första albumet efter återföreningen, 2007 års Beyond. Men det var bra, riktigt bra. Hyllningarna ville aldrig avta och turnéerna världen runt har avlöst varandra sedan dess.

Sedan dess har man även hunnit med att släppa Farm under 2009 och I Bet on Sky i september 2012. Det är anmärkningsvärt att ett band som troddes ha haft sin storhetstid under 1980- och 90-talet, återuppstår och blir bättre än någonsin. Vi tackar och tar emot.

För hur tillbakalutad, melankolisk och mätt J Mascis ibland än låter när han levererar Dinosaur Jr:s ofta förbisedda texter. Det finns lika mycket guld i vad som sjungs, som hur det framförs. Men det är ju ändå gitarrerna som står i fokus när det kommer det här bandet, och inte undra på det. Det finns inget annat band i hela världen som kommer i närheten av deras sound. Vare sig det har att göra med att Dinosaur Jr föddes ur hardcore-bandet Deep Wound eller inte så har många försökt imitera dem med spridda resultat genom åren. Men det finns bara ett original.