Zedd live

Saturday 16 February 2013Past concert

Zedd

Venue

Medborgarplatsen 8 118 26 Stockholm, Sweden

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

http://www.debaser.se/kalender/10202/

Debaser, Luger och WTWT presenterar Zedd! Biljetterna släpps på onsdag, 16 jan kl 09.00.

Z-E-D-D är bokstavskombinationen som vi bör lägga på minnet om den inte redan är fastetsad. På kortast möjliga tid har han, killen bakom pseudonymen, Anton Zaslavski, seglat upp till prominensens högsäte och skapat sig ett permanent boende. Med fläskiga remixer på Lady Gaga och Skrillex har han skapat seismografiska störningar världen över och sett sin stjärna lysa starkare för var dag som gått.

Som 4-årig wizkid hamrade Zedd, eller Zaslavski om vi så föredrar, klassiskt och perfekt ner tangenterna på pianot i musikerhemmet i Kaiserslautern. Efter att emigrerat till trumstolen efter några år började han komponera och producera en drös med egna metallåtar. Dock fick franska Justice honom på andra tankar och över en natt gled han smärtfritt över i den elektroniska fåran. Sällan har vi uppskattat en glidning så mycket som det.

Efter att ha erövrat Beatport genom listettor och remixtävlingar signade han till houseguden Skrillex egna skivbolag OWSLA och tog sig senare till Interscope. Floorfillers och arena-stompers som ”Shave It”, ”Slam The Door” och, ej att förglömma, magiska ”Spectrum” med Matthew Koma är blott tre axplock av en karriär som kommer blåsa sig bra mycket större än så.

Nu tar Zedd sig till Sverige. Vi är glada. Ni är glada. Alla är glada. Och väntan är egentligen bara något jobbig men sånt tar vi oss över. Lätt.