Veronica Falls live

Thursday 09 May 2013Past concert

Veronica Falls

Venue

Norra Parkgatan 2 214 22 Malmö, Sweden

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

120 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster och hos Folk och Rock.
Ålder: 20 år

http://www.debaser.se/kalender/10541/

Den hyllade kvartetten i Veronica Falls bestående av Roxanne Clifford, Patrick Doyle, James Hoare och Marion Herbain från Glasgow/London som lär ha träffats på en Comet Gain-konsert startade karriären med en rad kritikerrosade vinylsjuor innan de fick skivkontrakt med Slumberland Records och Bella Union inför deras självbetitlade album (2011). En debut som andades en hel del indie från 90-talet med kopplingar till band som Lush, Elastica och Echobelly. I slutet av 2011 gjorde bandet sin första Sverigespelning på ett fullsatt Debaser i Stockholm. Nu är det dags för Debaser i Malmö att stifta bekantskap med Veronica Falls som i början av detta året gett oss singeln "Teenage". En alldeles lysande liten försmak på nästa platta.

"När Roxanne Clifford uppgivet glider över tonerna i sin berättelse om kärlek på kyrkogården förleds man nästan att tro att Ian Curtis fått en kvinnlig motsvarighet. Men hon har fler uttryck, och det finns fler röster i Veronica Falls, både manliga och kvinnliga. Dessutom har Veronica Falls många fler strängar på sin lyra, och omedelbart väger de upp det dystra budskapet med upptempo och klassiskt gitarrskrammel. Patrik Forshage/Nöjesguiden

"Jag tror att jag kanske hyser oförtjänt varma känslor för Veronica Falls. Ungefär varannan gång jag lyssnar på deras självbetitlade debut tänker jag att det nog faktiskt är det finaste jag hört på den här sidan midsommar.'"
(Betyg: 8 - Josephine Olausson/Sonic)