Sin Fang live

Friday 31 May 2013Past concert

Sin Fang and Pascal Pinon

Venue

Assendorperplein 9 8012 TW Zwolle, Netherlands

Venue info and map

Share this event

Additional details

Doors open: 20:30

SIN FANG is het geesteskind van Seabear frontman Sindri Mar Sigfusson.
Er steekt regelmatig een stevige voorjaarsstorm op in het repertoire van de band. Nog meer struint hij vrijblijvende baroktuinen af naar fijne deuntjes. De songs draaien om togetherness en ze zijn rijk gearrangeerd.
Altijd is er een twist... “indie-rooted but vast, quirky at times but crystal-clearly aiming at the stars.” Ze hebben geregeld ook nog een hoog meezinggehalte.
Sin Fang legt laagje op laagje en loop naast loop. Gecombineerd met onverwachte effecten, samples en zang creëert Sin Fang een psychedelische sound die het muzikale bewustzijn prikkelt.
Tweelingzusjes Jofridur en Asthildur noemen zich naar een tweehoofdige Mexicaanse kermisact uit 1929. PASCAL PINON werd in IJsland al eens uitgeroepen tot ‘Nieuwkomer van het Jaar’, net als ooit Björk en Sigur Ros. Toen moest er nog toestemming aan hun ouders gevraagd worden om hun debuut uit te mogen brengen, maar inmiddels kan de carrière dan echt beginnen.
De nummers zijn geen typische drie minuten songs. Soms hebben ze maar een heel klein moment nodig om een intrigerende sfeer neer te zetten. Soms zijn ze ingewikkelder opgebouwd en krijgen hun vorm en structuur op een geleidelijke manier. Gedragen door de prachtige harmonieuze stemmen. Ach... noem het maar nude-folk, nieuwe romantiek of the new shy.

http://www.heysinfang.com/ http://pascalpinon.com/
Vrijdag 31 mei, aanvang: 21.00 uur. Entree: 10 euro (incl. lidmaatschap) Eureka, Assendorperplein 9 Zwolle.
www.eureka-zwolle.nl tel 038-4222903 www.minstrel.nl tel: 038-4233419
Reserveringen: via Eureka en Minstrel Music. Voorverkoop: Minstrel Music.

1 person was there