Azymuth live

Sunday 23 June 2013Past concert

Azymuth

Venue

Pazzanistraat 1 1014 Amsterdam, Netherlands

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Tour name: Light as a Feather Tour

De Braziliaanse samba funk/jazz sensatie uit de seventies Azymuth is still going strong en hun sound is nog altijd fris. Ondanks het overlijden van toetsenist José Bertrami (in het midden op de foto) vorig jaar, heeft Azymuth er nooit aan gedacht om te stoppen. Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums, percussie) vroegen Fernando Moraes zijn plaats in te nemen.

Vorig jaar nog verscheen het 29e album van Azymuth ‘Aurora’ en waren ze te gast bij de buren van MC Theater in Amsterdam voor een uitzinnige show. Nu pakken zij opnieuw de instrumenten op om de wereld over te toeren en hun bekendste album, de klassieker ‘Light as a Feather’, integraal, live te spelen. De toer kan als een eerbetoon beschouwd worden aan Jose Bertrami.

Door funk, soul, jazz en samba te combineren heeft Azymuth een eigen genre gecreëerd dat ze zelf ‘Samba Doido (Crazy Samba)’ noemen. Hun fanbase is wereldwijd en ze zijn geliefd bij artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size, Jazzanova, Friendly Fires, Mark Pritchard, Theo Parrish, Ashley Beedle, die de nodige remixen van Azymuth op hun naam hebben staan.

"Samba jazz legends” - MOJO
“Innovators in dance/world music” - Billboard“
"Wonderfully timeless dance-floor material”- Jazzthing
“Arguably the most successful band out of Brazil” - Songlines
“The foremost trio in Brazilian music, the kings of Samba Jazz and with their classic hit ‘Jazz Carnival’ they are the heralding angels of House.” - Mochilla

Staanplaats: €18,00
Zitplaats (ook mogelijk met diner): €22,00

Dineren kan vanaf 19.00 uur. Voor en na afloop van het concert van Azymuth draait DJ Sjeng Stokkink.

Meer info en tickets: http://www.northseajazzclub.com/event/azymuth/

2 people were there