Bilal live

Wednesday 03 July 2013Past concert

Bilal

Venue

Raampoortstraat 26 3032AH Rotterdam, Netherlands

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 20:00

Van 28 juni t/m 14 juli is BIRD het stralende middelpunt van North Sea Round Town. Twee weken lang kun je in BIRD de mooiste jazz, blues, soul, funk en hiphop ontdekken. Met optredens van zowel jong talent als muzikale grootheden, lekker eten en de leukste clubavonden warmen North Sea Round Town en BIRD Rotterdam vast op voor het North Sea Jazz Festival. Met op woensdag 3 juli een optreden van Bilal.

Bilal is hands down one of the greatest specimens of voice in post-modern hip-hop culture. (Questlove)

Sinds de release van Bilals debuutalbum First Born Second in 2001 is de Amerikaanse singer-songwriter, muzikant, producent en Grammy-genomineerde niet meer weg te denken uit de playlist van de doorgewinterde neo-soulfan. De klassiek geschoolde stemvirtuoos is vooral bekend geworden door zijn singles ‘Soul Sistah’, ‘Last Lane’ en ‘Best Friends’ en kan grootheden als Erykah Badu, Janelle Monáe, Q-Tip en Ali Shaheed Muhammed tot zijn fans rekenen. Daarnaast werkte hij samen met o.a. Jay-Z, Beyoncé, Common, Guru, J Dilla, Robert Glasper en The Roots.

Twaalf jaar na het verschijnen van zijn debuutalbum keert de New Yorkse soulzanger weer terug in de scene met zijn derde studioalbum, A Love Surreal, dat hij zelf omschrijft als een “musical art gallery”. En inderdaad, A Love Surreal is een plaat met weelderige, trippy nummers die stuk voor stuk kunstwerken op zich zijn. Samen met zijn band neemt soulbrother Bilal op deze woensdagavond tijdens North Sea Round Town het podium over om zowel nummers van zijn nieuwe plaat als oude bangers te spelen.

Wanneer: woensdag 3 juli 2013
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 16,- (v.v.k.) / € 19.- (aan de deur)
Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/7411
Meer info: www.bird-rotterdam.nl