Patti Austin live

Sunday 15 September 2013Past concert

Patti Austin

Venue

Pazzanistraat 1 1014 Amsterdam, Netherlands

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

De diva en Grammywinnares Patti Austin heeft haar muzikaliteit niet van een vreemde. Haar vader was trombonist en sleepte zijn dochter mee naar talloze concerten. Daarnaast was ze petekind van niemand minder Dinah Washington en Quincy Jones die ook hun stempel op haar muzikale opvoeding drukten. Ze was amper tien jaar oud toen ze voor het eerst met haar legendarische peetouders het podium deelde.

Haar carrière omspant inmiddels ruim een halve eeuw waarin ze talloze samenwerkingen aanging en muziek maakte in uiteenlopende genres. In de jaren 60 en 70 groeide Austin uit tot koningin van de New Yorkse sessiescene. Ze is te horen op albums van Aretha Franklin, Paul Simon en James Brown’s klassieker ‘It’s a Man’s Man’s World’. Midden jaren zeventig ging Patti Austin solo.

Populaire albums van haar hand zijn ‘Every Home Should Have One‘ en ‘That Secret Place’. In 1981 had Austin een wereldhit met James Ingram, ‘Baby Come To Me’.In 2001, bracht Austin met het album ‘For Ella’ uit, een ode aan haar grote voorbeeld, the first lady of song Ella Fitzgerald. Ze dompelde zich onder in haar werk en speelde een selectie van dertien nummers live met het veertigkoppige WRD orkest (zie de Youtube-films hieronder). Wederom een ware legende in de club.

Staanplaats: € 26,50

Zitplaats (ook mogelijk met diner v.a. 19 u): € 30,50

Aanvang: 21:00

Voor meer info, video en tickets: http://www.northseajazzclub.com/event/patti-austin-dinerconcert/