The Boxer Rebellion live

Sunday 23 February 2014Past concert

The Boxer Rebellion

Venue

Prinsegracht 12 2512 GA The Hague, Netherlands

Venue info and map

Share this event

Additional details

Doors open: 19:30

Dit jaar brengt The Boxer Rebellion haar langverwachte vierde album ‘Promises’ uit. Het Londense viertal staat bekend om haar no nonsense do-it-yourself instelling. Wat nou geen geld of platenmaatschappij? Niks houdt ze tegen om hun melodieuze Britrock de wereld in te brengen. Ze financierden hun eigen tour en gingen gewoon door met het schrijven en opnemen van nummers. Deze houding zette zoden aan de dijk, want in 2011 volgde de doorbraak naar het grote publiek.

Enerzijds doet hun muziek denken aan Interpol; anderzijds aan de hoopvolle, frisse rockmuziek van bands als The Veils, Thirteen Senses, Broken Records en Doves. Dit album heeft de band bewust gekozen voor een meer hi-fi benadering en een grootser geluid dan voorheen. Stadionrock, zoals veel media al stelden. Of dat dan tot zijn recht komt in een zaal als Paard van Troje? Zonder twijfel; The Boxer Rebellion is klaar voor de verovering.

“Pathological noise-rush warfare. This band can alter your life.” - NME

In het voorprogramma staat de Nederlandse Christof, die een aantal jaar geleden zijn biezen pakte en zijn geluk, met succes, beproefde in Ierland en Engeland.