The Holmes Brothers live

Saturday 30 November 2013Past concert

The Holmes Brothers

Venue

Molenstraat, 165 9900 Eeklo, Belgium

Venue info and map

Share this event

Additional details

Doors open: 20:00

Zestien jaar. Zo lang is het geleden dat The Holmes Brothers op het podium van N9 stonden. In 1997 was dat, op een zondagavond dan nog. Wie er bij was krijgt nog altijd kippenvel bij de herinnering aan dat concert. Wie er niet bij was krijgt nu eindelijk een herkansing.
In hun carrière, die al meer dan dertig jaar duurt, tourden gitarist/pianist Wendell en bassist Sherman Holmes, aangevuld met drummer Popsy Dixon, de hele wereld rond. In die dertig jaar creëerden ze een unieke mix tussen blues, gospel, soul, R&B, rock‘n’roll en country. Kenmerkend is het harmonieuze samengaan van de drie stemmen.
Na vele muzikale omzwervingen vonden The Holmes Brothers elkaar in 1979. Sindsdien deelden ze de studio en/of het podium met grootheden als Bob Dylan, Van Morrison, Bruce Springsteen, Patti Smith, Willie Nelson, Lou Reed, Peter Gabriel, Keith Richards, Ben Harper, Joan Osborne en ga zo maar door. Ze worden dan ook niet voor niets the legendary godfathers of blues, soul & gospel genoemd.
In 2008 hingen er donkere wolken boven de groep, want bij Wendell werd kanker vastgesteld. Hij overwon de ziekte, mede door de steun van zijn familie, vrienden en bandleden. De ervaringen die de drie muzikanten in deze onzekere periode opdeden legden ze vast op het album Feed my Soul uit 2010. Ondertussen gaat alles weer zo goed dat ze volop werken aan hun elfde studio-album Brotherhood, dat verwacht wordt begin 2014.

SHORTCUT Zestien jaar na hun laatste passage in Eeklo zullen The Holmes Brothers bewijzen waarom ze nog steeds bekend staan als the godfathers of blues, soul & gospel.

info/tickets: http://www.n9.be/index.php/nl/page/agenda/317