The Holmes Brothers live

Thursday 28 November 2013Past concert

The Holmes Brothers

Venue

Pazzanistraat 1 1014 Amsterdam, Netherlands

Venue info and map

Share this event

Additional details

The Holmes Brothers klinken zoals het zuiden van de V.S. in de jaren 60 en 70 klonk: de ruige sound van roadhouse-bluesrock van de zaterdag in de kroeg met de verfijnde en gepassioneerde gospelharmonieën van de zondag in de kerk. Deze muzikanten spelen al meer dan dertig jaar samen, met aanstekelijk plezier.

Al sinds hun debuut In the Spirit (pas uit in 1990 terwijl ze toen al 10 jaar een groep vormden) spelen The Holmes Brothers een mix van zuidelijke soul, folk, gospel, blues, funk en roots. In de afgelopen veertig jaar brachten ze verschillende albums uit waaronder Speaking in Tongues en Simple Truths, met een regen aan awards tot gevolg. Op hun repertoire staan eigenzinnig gespeelde covers en harmonieuze eigen nummers met vaak driestemmige zangpartijen.

Sherman en Wendell Holmes en Popsy Dixon zijn afkomstig uit Christchurch,Virginia. Tegenwoordig wonen en werken ze in Harlem, NYC. Ze deelden het podium met de allergrootste sterren zoals Bruce Springsteen, Lou Reed, Van Morrisson, Willie Nelson, Keith Richards, Joan Osborne, Levon Helm en Peter Gabriel. Vanavond in de intieme jazz club te horen.

Aanvang: 21:00
Staanplaats: € 18,00
Zitplaats (ook mogelijk met diner v.a. 19:00 uur): € 22,00

Met uw concertkaartje krijgt u 40% korting op een jaarabonnement van Jazzism. Kijk voor meer info hier: www.jazzism.nl/NSJCLUB

Dit concert wordt gesponsord door Jazzism – Het enige jazzblad in Nederland. Ieder nummer vol jazz, soul, world, funk, urban, blues & singer-songwriters.