Quincy Jones live

Saturday 30 November 2013Past concert

Quincy Jones

Venue

Pazzanistraat 1 1014 Amsterdam, Netherlands

Venue info and map

Line-up

Share this event

Additional details

Doors open: 19:00

Waarom alleen een tribute organiseren als iemand er niet meer is? Wij vinden het wel zo leuk om Quincy Jones te eren nu hij nog springlevend is!Quincy Jones werd dit jaar 80 jaar en dat is een mooie aanleiding voor een hommage. Hij is een icoon van de muziekindustrie en is in z’n eentje een instituut. Hij heeft maar liefst 79 Grammy Award nominaties op zijn naam staan, om even de orde van grootheid aan te geven.

Quincy Jones mag zich rekenen tot één van de meest succesvolle personen in de media- en entertainmentindustrie. De meeste mensen kennen hem als de producer van het bestverkochte album aller tijden, Michael Jackson’s Thriller, maar de naam Quincy Jones is in totaal in meer dan 400 boekjes van albums terug te vinden als producer, componist of arrangeur. Hij werkte naast Michael Jackson ook met Miles Davis, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Bill Cosby, Frank Sinatra, Aretha Franklin en talloze anderen.

Muziek is overigens niet het enige vakgebied waarin Jones uitgroeide tot een grootmeester en een schat aan prijzen won. Zo is hij ook actief (geweest) als film & tv-producent, eigenaar van platenmaatschappij Qwest, oprichter van Vibe Magazine, multi-media-ondernemer en sociaal activist.

Vanavond zal de top van Nederlandse muzikanten en vocalisten onder leiding van Danny Sahupala het podium betreden. Eerder brachten zij een eerbetoon aan de overleden George Duke in een uitverkochte club.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 21:00
Staanplaats: € 14,00 euro
Zitplaats (ook mogelijk met diner): € 18,00 euro

Dineren kan vanaf 19:00 uur.

1 person was there