Paul Weller live

Friday 06 June 2014

Paul Weller

Venue

Prinsegracht 12 2512 GA The Hague, Netherlands

Venue info and map

Line-up

Don’t miss out.

Track this event and we’ll remind you when it’s coming up.

Share this event

Additional details

Doors open: 19:30

http://www.paard.nl/event/3483/PAUL-WELLER

Kaartverkoop start za. 22 februari 10:00.

Paul Weller is al een paar decennia één van de grootste Britse rockers. Hij wordt door de Engelse pers gezien als de man die halverwege de jaren negentig de Britpop weer nieuw leven heeft ingeblazen. Als een van de meest geliefde artiesten van Groot Brittanië is hij van invloed geweest op vele bands zoals Oasis, Blur en Arctic Monkeys.

Paul ‘The Modfather’ Weller begon zijn muzikale loopbaan in de jaren '70 als voorman van de legendarische Britse punkband The Jam, waarmee hij hits als ‘A Town Called Malic’, ‘That’s Entertainment’ en ‘Absolute Beginners’ maakte. Begin jaren tachtig slaat Weller een nieuwe muzikale koers in en richt The Style Council op. De band wordt voor al beïnvloed door jazz en soul, zoals goed te horen is op het succesvolle debuutalbum ‘Cafe Blue’, met daarop de hits ‘My Ever Changing Moods’ en ‘Long Hot Summer’.

Daarna besluit Weller solo te gaan. En met succes. Albums als ‘Wild Wood’ en ‘Stanley Road’ met het nummer ‘You Do Something To Me’ worden door zowel pers als publiek goed ontvangen. Naast zijn vaste aanhang weet de zanger ook de ontluikende britpop generatie te bereiken. Verder wordt hij wereldwijd door musici geprezen, bands als Blur en Oasis noemen hem als hun grootste inspiratiebron.